Asociácia waldorfských škôl a škôlok

uplatňovanie princípov waldorfskej pedagogiky vo výchove a vzdelávaní na Slovensku

Podpora

Aktuálna situácia je náročná pre všetkých, ale waldorfské školy a škôlky a ľudia v nich pôsobiaci sú v obzvlášť ťažkej situácii. Nesmú vykonávať svoju činnosť, od ktorej sú existenčne závislí podobne ako ostatní od svojej práce, a zároveň väčšina z nich nedostáva od štátu žiadne finančné prostriedky ani inú pomoc. Preto členovia predstavenstva AWŠŠ vyhlásili projekt "OPORA" na pomoc týmto ľuďom a inštitúciám.

Znenie projektovej výzvy

Pre ostatných sú tu ďalšie možnosti ako podporiť alebo pomôcť:

Finančné dary
Dary na podporu a rozvoj waldorfskej pedagogiky na Slovensku môžete posielať na č. ú. SK18 3100 0000 0040 2004 6418

2% alebo 3% z daní
Môžete nás podporiť svojimi 2% alebo 3% dane z príjmu za predchádzajúci rok. Postup ako darovanie vykonať nájdete na webstránke dvepercenta.sk.

Dobrovoľníctvo
Waldorfské iniciatívy a projekty poskytujú veľa príležitostí pre uplatnenie dobrovoľníkov. Je možné pomôcť dobrej veci a zároveň zbierať obohacujúce skúsenosti, ktoré majú obrovský význam pre život človeka a jeho rozvoj, a ktoré sú unikátne práve vďaka kultúrnym a spoločenským cieľom waldorfského hnutia.

9. 3. 2021 Vzdelávanie pre pedagogiku strednej školy

16. 1. 2021 Ako sa majú deti počas online vyučovania?
Školskí psychológovia z bratislavskej waldorfskej školy zisťovali dopady dištančného vzdelávania na žiakov - viac v článku Denníka N.

19. 12. 2020 Sedem ponaučení z pandémie COVID-19
Zverejňujeme preklad dokumentu o ponaučeniach zo súčasnej situácie, ktorý vypracovala Európska rada pre waldorfské vzdelávanie - viac.

7. 12. 2020 Korona Kríza ako príležitosť pre ozdravenie pedagogiky
Asociácia zverejnila stanovisko k súčasnému dianiu. Viac informácii.

Pôvodný web APSWŠ

Nový web waldorfskej asociácie ešte neobsahuje informácie v plnom rozsahu, môžete navštíviť aj pôvodný web, ktorý je stále v prevádzke.