Asociácia waldorfských škôl a škôlok

uplatňovanie princípov waldorfskej pedagogiky vo výchove a vzdelávaní na Slovensku

Vzdelávanie pre pedagogiku strednej školy

Seminár pre waldorfskú pedagogiku v Kasseli každoročne organizuje jarný pracovný týždeň k vývojovým témam pre pedagogiku strednej školy. Tento rok bude seminár kvôli pandemickým opatreniam prebiehať on-line formou. Zúčastniť sa ho môže každý, kto ovláda angličtinu alebo nemčinu a hľadá inšpiráciu pre vyučovanie alebo výchovu dieťaťa v puberte. Ak do prihlášky uvediete, že sa hlásite na podnet AWŠŠ, nebudete musieť platiť kurzovné.

Prihlášky a info o programe:
Internationale Fortbildungswoche 26.03. - 01.04.2021

9. 3. 2021 Vzdelávanie pre pedagogiku strednej školy

16. 1. 2021 Ako sa majú deti počas online vyučovania?
Školskí psychológovia z bratislavskej waldorfskej školy zisťovali dopady dištančného vzdelávania na žiakov - viac v článku Denníka N.

19. 12. 2020 Sedem ponaučení z pandémie COVID-19
Zverejňujeme preklad dokumentu o ponaučeniach zo súčasnej situácie, ktorý vypracovala Európska rada pre waldorfské vzdelávanie - viac.

7. 12. 2020 Korona Kríza ako príležitosť pre ozdravenie pedagogiky
Asociácia zverejnila stanovisko k súčasnému dianiu. Viac informácii.

Pôvodný web APSWŠ

Nový web waldorfskej asociácie ešte neobsahuje informácie v plnom rozsahu, môžete navštíviť aj pôvodný web, ktorý je stále v prevádzke.